kelab ini terbuka kepada yang betul2 berminat sahaja untuk sama2 berkongsi pengalaman,bagi yang tidak berminat tu tak payahlah sekadar menjenguk untuk mengkritik samaada ianya berfaedah ataupun tidak sebab yang mengkritik ni sebenarnya takdak apapun sekadar segolongan manusia yang dengki dgn orang lain dan suka sembang tin kosong.



BISMILLAHHIRROHMANIRROHIM......
ASSALAMUALAIKUM

Ilmu atau kehebatan bukanlah sesuatu yang harus diperdagangkan dan dinilai siapa yang hebat siapa yang lemah,tetapi ilmu adalah sebuah pemberian yang perlu dikongsikan untuk sama2 memperolehi hikmah dan manfaat darinya,kehebatan yang berteraskan riak dan takbur adalah pembunuh utama dalam ilmu,tidak ada sebarang keuntungan seandainya ilmu atau kehebatan yang dimiliki dijuah dan dimegah2kan sekadar untuk mendapat nama dan pangkat kerana semua itu tudak akan kekal bersama kita.Kepada semua ahli yang bernaung dibawah POSEIDON THE GHOST CHASER TEAM lindungi diri anda dari sifat riak,takbur,dengki dan khianat..........wallahhualam!!!!!!


kami kat alor setar kedah,POSEIDON GCT merupakan sebuah kelab yang berlatarkan alam mistik dan dunia paranormal,malah kelab juga menjurus kearah medical alternatif dimana skuad medical poseidon menangani masalah2 misteri dan gangguan makhluk halus,sesi terjahan poseidon club banyak mengunjungi tempat2 misteri yang sering dikaitkan dengan wujudnya makhluk2 atau lebih sinonim dengan sebutan"HANTU" kita cuba bongkarkan disebalik mitos atau benarnya sesebuah cerita yang disampaikan...

mklumat lanjut sila sms atau menghubungi
MRKURIQ 012-4349514
JANTIGER 012-5703447
K"CHIK 012-4348501
bersama kami anda bukan sahaja mendengar cerita,malah marasai,mengalami dan menerokai dunia mistik.Anda yang mempunyai maklumat tentang tempat2 misteri,berpenunggu atau mempunyai kejadian2 aneh anda bolehlah menghubungi kami untuk sesi terjahan mencari kebenaran atau kewujudan disebalik sesebuah penceritaan yang sering kita dengar.Poseidon juga mempunyai pengalaman kerjasama bersama NTV7 untuk pnggambaran seekers di enam lokasi sekitar utara....
PERINGATAN!!!SESUATU YANG PERLU ANDA KETAHUI MENGENAI POSEIDON

**poseidon tidak pernah terlibat dengan sebarang aktiviti pemujaan

**poseidon tidak sama sekali menggunakan unsur2 suruhan atau belaan

**poseidon tidak pernah terlibat dengan perkara yang dikaitkan dgn tahyul dan syirik

**poseidon tidak meniru atau menciplak hasil kerja mana2 pihak

**poseidon tidak pernah terlibat untuk seru menyeru keramat atau sebagainya

**poseidon mengeluarkan gambar2 atau video melalui hakcipta tersendiri

**poseidon bukanlah sebuah club yang tidak berfaedah

**poseidon mencari suatu kebenaran disebalik sesebuah cerita

**poseidon tidak terlibat dgn sebarang aktiviti jenayah~

mana2 pihak yang tidak berpuas hati dan mengganggap poseidon telah meniru atau menciplak hak2 peribadi anda sila kemukakan bukti dari ketidakpuasan hati anda kepada mana2 email yang terdapat disini,harap maklum,terima kasih~


HUBUNGI SAYA

Jika ada yang berminat tentang kebanyakkan koleksi dalam blog ini,
atau pun mahu di jadikan koloksi peribadi..
Boleh diperbincangkan dan ianya boleh maharkan..

Sila berhubung terus dengan saya Mr kuriq:-


H/p-012-4349514
Email- kuriqkatakunci@yahoo.com

Tic-Tac-Scare Prank

Wednesday, February 2, 2011

XPDC TAHUN 2010


Monday, April 5, 2010

mengapa kita sebagai insan sukar mencari kesilapan diri sendiri tetapi kerapkali menuding jari melihat kesilapan orang seolah2 diri cukup sempurna..tiap kesilapan atau apa jua yang berlaku sering ada alasan yang melibatkan ketidaksempurnaan orang lain....ibarat perihal dalam lagu...

bangau oh bangau mengapa engkau kurus,
macamana aku tak kurus ikan takmau timbul,
oh ikan oh ikan mengapa engkau takmau timbul,
macamana aku nak timbul rumput panjang sangat,
oh rumput oh rumput mengapa panjang sangat,
macamana aku tak panjang kerbau tak makan aku,
oh kerbau oh kerbau mengapa tak makan rumput,
macamana aku nak makan perut aku sakit,
oh perut oh perut mengapa engkau sakit,
macamana aku tak sakit makan nasi mentah,
oh nasi oh nasi mengapa engkau mentah,
macamana aku tak mentah kayu api basah,
oh kayu oh kayu mengapa engkau basah,
macamana aku tak basah hujan timpa aku,
hujan oh hujan mengapa timpa kayu,
macamana aku tak timpa katak panggil aku,
katak oah katak mengapa panggil hujan,
macamana aku tak panggil ular nak makan aku,
ular oh ular mengapa nak makan katak,
macamana aku tak makan memang makanan aku.....

Saturday, February 6, 2010

MENUNGGU BILAH




Hulu baru siap..Dipasang terus pula dgn bilahnya,menarik juga..

Memberi ruang utk tukang2 menghasilkan karya seni,tukang p'bagai jenis sejata 'utan kandih'..


Monday, January 18, 2010

PAKU SUMPAH PASUNG


Saturday, November 7, 2009

TASBIH DAN BUAH KOKA




MINYAK PEMANIS PUTERI


Saturday, October 31, 2009

GAMBAR MISTERI ( NYI )




video

Foto ini dperolehi dari seorang rakan..

Tanpa pngetahuan beliau foto dan video ini ada dalam hndycam miliknya..

Terpulang kepada anda untuk mmbuat ksmpulan,yang pasti bila

anda melihat tenung ia secara dekat jangan brkelip mata'

selama 30 saat anda pasti mrasainya...

Friday, October 23, 2009

TERAS DELIMA MERAH


Telah di uji,teras asli..


PERHIASAN PUTERI


KELAPA CABANG DUA




Sunday, October 18, 2009

SENJATA SEMANGAT DIRI





Tuesday, September 29, 2009

SERBUK TULANG DUYUNG


MINYAK DUYUNG


BULUH TIKAM BULUH


Sunday, September 27, 2009

BATANG SENDUDUK PUTIH
YANG TERASNYA BATU



ANAK BULUH BETUNG CABANG TIGA




Saturday, September 26, 2009

BATU DALAM PERUT BUAYA

BATU DALAM PERUT IKAN KEMBONG

KAYU SUMPIT DAGU


BULUH DALAM BULUH

MINYAK KASTURI PUTIH

MINYAK KASTURI SUSU

LEMAK HARIMAU
BERSAMA KASTURI PUTIH

MINYAK BULUH PERINDU
GUNUNG JERAI


Sunday, June 28, 2009

AL-FATIHAH

Salam Takziah

Sekalung ingatan buat Arwah Pak Wan di

Muar,Johor.

Perginya sukar di cari ganti..

video

KERIS NAGA SARI

video

Batu Khadam dan Dua Bilah keris Tembaga

Monday, June 15, 2009

SESI
TEMPAT TERJAHAN BARU





lokasi merupakn sebuah banglo tinggal yg bercirikan senibina rumah tradisional,antara cerita2 misteri yg kami ketahui ianya berpenunggu,lokasi terletak lebih kurang 7km dr pusat bandar.

Wednesday, June 10, 2009

KOLEKSI PERIBADI DARI ARKIB POSEIDON SEBAHAGIAN DARIPADA MAINAN SIHIR


video


semoga kita mendapat manfaat bersama dari paparan video ini,dan sama2 berdoa kita tidak tergolong daripada orang2 yang cetek pemikiran,jadikan iktibar dan pengajaran setiap yang berlaku ada hikmah disebaliknya dan semoga mereka yang memilih jalan ini sebagai langkah untuk melunaskan niat dan dendam akan mendapat keampunan allah s.w.t....

GUNUNG SALI JALAN PUTRA

poseidon bersama beberapa orang penduduk kampung gunung sali,jalan putra alor setar terima kasih buat abg dat,pakcik dan beberapa orang kampung yang turut serta membantu kami melaksanakan satu tugas sehingga berakhir dengan kejayaan dengan izin allah....

Tuesday, June 9, 2009

POSEIDON BERSAMA CREW SEEKERS NTV7

2OO9 membuka lembaran baru untuk poseidon dimana dapat bekerjasama buat kali yang kedua dengan seekers ntv7,berbanding 2007 hanya 1 lokasi yang sempat dijalankan penggambaran tetapi untuk tahun ini 6 lokasi berjaya dibuat disekitar alor setar dan sungai petani.Tahun ini seluruh warga club poseidon amat berbesar hati apabila salah sorang ahli club poseidon ditawarkan untuk menjadi pengacara seekers bersama seorang pelakon wanita.Tahniah buat kingdolah dan terima kasih buat seluruh warga seekers,semoga kerjasama ini akan terus berkekalan..

Monday, June 8, 2009

ANTARA CREW2 POSEIDON



video


terima kasih buat semua crew yang terlibat samaada dalam aktiviti club ataupun medical alternatif,kerjasama dan keringat kalian tidak pernah dilupakan sama sekali...im"yours,untuk sebarang jadual aktiviti club untuk masa ini dan akan datang sila emailkan kepada pja_poseidon82@yahoo.com atau kuriqkatakunci@yahoo.com

Sunday, May 31, 2009

KOLEKSI MOHD FAIZ(POSEIDON)

KERIS MELAYU BUGISMATA TOMBAK
KERIS KEMUNING HITAM





Saturday, May 30, 2009

KOLEKSI MOHD FAIZ(POSEIDON)

BADEK SUNDANGBADEK KALIMAH 3BERSUDARA



KOLEKSI MOHD FAIZ(POSEIDON)

KERIS DARIPADA GADING GAJAH

Friday, May 29, 2009

KOLEKSI MOHD FAIZ(POSEIDON)

KERIS WARISAN MARTABAT

Tuesday, May 26, 2009



ANTARA RAKAMAN SESI TERJAHAN POSEIDON



video





benarkah benda yang dikatakan hantu ini wujud atau hantu adalah sebuah kisah yang sengaja diada adakan untuk menakutkan sesetengah pihak.Apapun samaada ianya benar ataupun tidak hantu merupakan sesuatu yang menjadi ketakutan.

KOLEKSI MR KURIQ(POSEIDON)

PARANG ZAMAN JEPUN BERSARUNG BARUPARANG UKIRAN BERKALIMAH PENUH

PARANG JAWA BERKALIMAH

parang zaman jepun yg ditemui telah reput hulu,digantikan dgn hulu dan sarung baru,parang berkalimah penuh dimata dan parang jawa juga berkalimah yang diperolehi dari kuantan pahang.